Et nettverk av ladere driftes av en ladeoperatør. I et åpent nettverk tilbyr ladeoperatøren én eller flere ladeleverandører. På den måten blir lading mer fleksibel, fordi man kan selv velge den leverandøren man ønsker.

Ladestasjon

Ladeoperatøren og ladeleverandøren

Et nettverk av ladere driftes av en ladeoperatør. Ladeoperatørens oppgave er å vedlikeholde, drifte, oppgradere ladestasjonene. Recharge er en ladeoperatør, og vi har flere hundre ladesteder over hele Norden. 

Ladeoperatøren tilbyr vanligvis en betalingsmetode der du ikke trenger å registrere deg som kunde. Som våre drop-in-metoder, hvor du kan betale med en QR-kode.

Vi tilbyr også andre aktører å selge sine ladetjenester gjennom våre ladestasjoner. Disse kaller vi for ladeleverandører. Ladeleverandøren tilbyr tjenester som gjør det mulig for elbilister å betale og starte lading på våre ladestasjoner. Leverandørene fastsetter priser og vilkår selv, og de fleste tilbyr betaling med app eller ladebrikke.

CPO er ladeoperatøren. CPO = Charge Point Operator
EMP er ladeleverandøren. EMP = E-Mobility Service Provider

Lukket nettverk

I lukket nettverk tilbyr ladeoperatøren bare én ladeleverandør, og som regel er det samme selskapet som har begge rollene. For å betale for lading, bruker man ladebrikke eller app hvor man er registrert som kunde. Eventuelt kan man lade ved drop-in. I et lukket nettverk kan du derimot ikke starte lading med en annen ladeleverandørs app eller ladebrikke. Du kan også bruke ladebrikker fra NAF og Elbilforeningen i et lukket nettverk, men da må du først registrere en medlemsprofil hos det aktuelle selskapet.

Åpent nettverk

I et åpent nettverk tilbyr ladeoperatøren én eller flere ladeleverandører. Da kan elbilisten velge mellom ulike ladeleverandører, og står altså fritt til å selv velge hvem de ønsker å kjøpe strøm fra når de lader. Betalingen foregår enten som drop-in-tjeneste, eller ved å registrere deg som kunde hos en av våre ladeleverandører. De fleste tilbyr ladebrikke eller betaling via app.

I lukket nettverk tilbyr ladeoperatøren bare én ladeleverandør, og som regel er det samme selskapet som har begge rollene. For å betale for lading, bruker man ladebrikke eller app hvor man er registrert som kunde. Eventuelt kan man lade ved drop-in. I et lukket nettverk kan du derimot ikke starte lading med en annen ladeleverandørs app eller ladebrikke.

Eksempler på åpne nettverk: Ionity (tilbyr kun lynlading) eller Recharge (vi lader alle bilmodeller).

Ofte stilte spørsmål

Hvilke ladeleverandører tilbyr dere?

Vi har flere ladeleverandører: Fortum Charge & Drive, Plugsurfing, Elbilforeningen og mange fler, du finner en fullstendig liste her.

Hvilke lademetoder har dere?

Du har flere måter å lade på. Velg den metoden som passer deg best, enten det er med QR kode, brikke eller app. Les mer om de ulike måtene ved å velge fra lista under.
Drop-in QR
Lade med brikke
Lade med app

Hvor finner jeg ladestasjonene deres?

Du finner alle ladestasjonene våre i ladekartet.
Det skulle gå enklere å planlegge turen med oversikt over 2600 ladestasjoner i Norge, Sverige og Finland.