Seminarieinbjudan: Smarta energilösningar för ett stabilare elsystem och fler elbilar

Elektrifiering, elnät, effekt och kapacitet. Det är vad de senaste årens energidebatt har kretsat kring. Under fjolåret var de dyra elpriserna i fokus. Nu handlar det om mer effekt och mer elproduktion. Recharge, Nordens största laddoperatör, vill att bilden ska kompletteras.

Vi behöver lära oss att använda det som finns mer effektivt genom smarta energilösningar. Recharge investerar stort för att göra laddstationerna till en resurs i elnätet. Det gör vi genom att vid behov justera ner effekten vid laddstolparna, installera batterier som kan lagra energi samt installera egen elproduktion. Då kan Recharge inte bara använda effekt och energi utan även återföra kapacitet till elnätet. Utan smarta energilösningar kommer elektrifieringen fördröjas medan vi sitter och väntar på massiva investeringar i mer produktion och utbyggnad av elnät.

För att parallellt elektrifiera fordonsflottan, hantera effektbristen, minska investeringskostnaden i nätutbyggnad och använda elsystemet på ett bättre sätt bjuder Recharge in till ett seminarium där vi delar med oss av vår kunskap och diskuterar vad olika aktörer behöver göra.

Tillsammans med Maria Stenström, ansvarig för beteende- och mobilitetsfrågor på 2030-sekretariatet, Kristofer Fröjd, SVP Strategi & Affärsutveckling på Ellevio, Guro Grøtterud, Senior Project Manager på NODESmarket, David Mowitz, expert på E-mobilitet på Power Circle och Håkon Vist, VD på Recharge, resonerar vi om vikten av flexibilitetsmarknader, ny teknik och smarta energilösningar.


När: Torsdag den 25 april kl. 11.30–13.00
Var: GT30, Grev Turegatan 30. Lunch serveras från 11.30.

Namn
E-post