Om oss

Choose language
Choose language

På Recharge laddstationer kan du alltid ladda med direktbetalning!

Om du har glömt laddbrickan eller laddkortet kan du alltid ladda med direktbetalning hos Recharge. Det är superenkelt. Så här fungerar det.

Vad är laddning med direktbetalning och hur fungerar det?

På Recharge laddstationer kan alla ladda med direktbetalning! Om du har glömt laddbrickan eller laddkortet kan du alltid ladda med direktbetalning hos Recharge. Det är superenkelt. Så här fungerar det.

Det ska vara enkelt att ladda sin elbil. Därför låter vi dig välja betalsätt när du laddar din bil vid våra laddstationer. Recharge är ett öppet laddnätverk, vilket betyder att flera olika laddleverantörer kan erbjuda sina tjänster genom oss. Det gör det enklare för dig att ladda din bil ute på vägarna!

Att ladda med direktbetalning är praktiskt om du till exempel har glömt laddbrickan eller om det är dålig täckning så att appen inte fungerar. Och du behöver inte vara kund hos oss sedan tidigare för att kunna ladda.

Hur laddar jag med direktbetalning?

Du behöver inte registrera dig i förväg för att kunna ladda bilen vid våra laddstationer. Du kan antingen betala med kontokort eller SMS.

Direktbetalning med kontokort

Vid laddstationen hittar du en QR-kod med instruktioner om hur du betalar med kontokort. Du behöver inte vara registrerad sedan tidigare och du behöver heller ingen app. Följ instruktionerna på laddstationen för att starta laddningen. Vanligtvis behöver du inte ange dina kortuppgifter eftersom systemet kan använda de kortuppgifter som finns sparade i din mobil. Att betala för laddningen tar bara några sekunder. Det enda du behöver göra är att läsa av QR-koden vid laddkabeln med din mobil och följa instruktionerna.

Ladda och betala med SMS

För att betala laddningen med SMS skickar du helt enkelt ett SMS med det laddningsnummer som står vid laddkabeln/uttaget till 2340. Att skicka SMS är gratis, du betalar bara för laddningen och beloppet dras från din telefonräkning. Praktiskt om du har glömt kontokortet!

Tips! Vissa telefonnummer är blockerade för SMS-köp. Ta kontakt med din mobiloperatör om du inte lyckas starta laddningen.

Vad kostar det att ladda med direktbetalning?

Vid direktbetalning (SMS och kortbetalning via QR-kod) gäller våra standardpriser, förutom vid några laddstationer där andra priser gäller. Vid direktbetalning med kontokort reserverar vi 500 SEK på ditt kort när du laddar. När laddningen är klar återförs beloppet till ditt konto.

Lägre priser med vår nya prismodell

Allt fler elbilsägare har uttryckt att de vill betala laddningen per kWh. Vi har lyssnat! Nu testar vi en prismodell där du betalar per kWh när du laddar med SMS eller QR-kod vid våra normalladdare och supersnabbladdare.

Vi har dessutom sänkt priserna för direktladdning så att det nu blir billigare att ladda. Och du behöver inte ladda ner några appar i förväg, vilket gör det superenkelt att ladda.

Laddtips:

 • När du laddar med QR-kod fylls de betalningsuppgifter som finns lagrade i din mobil i automatiskt.
 • Om du lämnar hemsidan under laddningen kan enkelt hitta den pågående laddningssessionen genom att gå in på pay.chargedrive.com.
 • Vissa laddstationer går i pausläge om det tar för lång tid från det att du ansluter kabeln till bilen tills laddstationen får ett startkommando från webbläsaren. Om detta händer, sätt tillbaka kabeln i laddstationen och följ instruktionerna på nytt.

FAQ

 • Vad kostar det att ladda?

  Du hittar våra priser för laddning med direktbetalning här. När du laddar med laddbricka eller app från en laddleverantör så är det leverantörens priser som gäller. Aktuella prisuppgifter hittar du på respektive leverantörs hemsida/app. Här är listan över våra laddleverantörer.

 • Hur fungerar er prismodell?

  För att minska risken för köbildning vid laddstationerna har vi utvecklat följande prismodell.

  Laddning med snabbladdare debiteras per minut. Du betalar endast för den tid du använder laddstationen.
  När du laddar med supersnabbladdare och normalladdare betalar du per kWh, alltså hur mycket ström batterierna tar emot.

  Laddhastigheten varierar beroende på bilmodell och hur många bilar som laddar samtidigt på laddplatsen.

  Vissa laddare kan ha en annan prismodell. Läs mer om priser här.

 • Vilka laddleverantörer är anslutna till Recharge?

  Listan över laddleverantörer växer hela tiden. Här kan du se alla våra laddleverantörer. Det är inte alla laddleverantörer som är anslutna till alla laddstationer. Hitta din närmaste laddstation på vår laddkarta.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær den første til å motta nyheter og tilbud. Skriv inn din-epost og meld deg på vårt nyhetsbrev.