Meistä

Choose language
Choose language

Recharge förenklar laddprocessen

Nu kan du ge dig ut på vägarna utan att behöva oroa dig över om du kommer att hitta en laddstation som har ett betalningssätt som du kan använda. Med vår nya funktion laddning med direktbetalning gör vi det möjligt för alla att ladda hos oss.

Recharge, före detta Fortum Charge & Drive, har lång erfarenhet av elbilar. Vi öppnade den första snabbladdaren 2012, och har alltid varit måna om att det ska vara så enkelt som möjligt att ladda din elbil.

Nu har vi infört nya lösningar som låter alla elbilsägare ladda med direktbetalning till konkurrenskraftiga priser. 

I sommar blir det enklare att åka på bilsemester med elbil genom att du kan ladda var och när du vill, utan att du behöver ladda ner appar eller registrera dig. Med vår nya betalningslösning, ladda med direktbetalning, behöver du inte straffas för att du inte laddat ner en app eller glömt din laddbricka.

Enklare laddning

Förutom att tillgängligheten är bättre tack vare flera laddappar och laddbricklösningar, har Recharge i dag lösningar för laddning med direktbetalning.

Du kan ladda bilen genom att skicka ett enkelt sms-meddelande där laddningen debiteras direkt på din mobilfaktura. Du kan också betala med kort. Du betalar inte fysiskt på laddstationen utan skannar en QR-kod som skickar dig vidare till en betalningssida där du informeras om priser och villkor.

Tidigare kunder hos Fortum Charge & Drive kan även i fortsättningen använda laddappen på alla Recharges laddstationer, som under hösten kommer att få ett nytt utseende som gör dem synligare längs vägarna.

Bra laddlösningar

En av fördelarna med Recharge är laddkartan, som gör det lätt att planera sin resa. Laddstationerna är lättillgängliga och det är enkelt att ladda.

För Elin Scott (39) och familjen är miljö och hållbarhet viktigt. De har kört elbil under de senaste sju åren och har nyligen köpt sin andra elbil.

– Att ladda är inte alls så stressigt som många tror, särskilt när det nu finns bra laddlösningar som till exempel hos Recharge. Och den nya lösningen för laddning med direktbetalning är en stor fördel för oss som använder bilen flitigt. Jag väljer oftast laddning med direktbetalning eftersom det är enklast.

säger Elin

Elin tycker om att planera och har alltid koll på var hon ska ladda och batteriets laddnivå. Laddkartan hos Recharge är bra och ger en god översikt. Samtidigt som hon laddar bilen kan hon shoppa eller äta något tillsammans med barnen.

– Vi tar ändå oftast en paus när barnen är med i bilen och att laddstationerna ligger intill butiker och matserveringar är väldigt praktiskt, säger hon.

Elin-lader-bilen

Vanliga frågor

 • Vilka tjänster erbjuder Recharge?

  Recharge erbjuder normalladdare, snabbladdare och supersnabbladdare. Tack vare att du kan ladda med direktbetalning är det i dag enklare och snabbare att använda laddstationerna.

 • Hur lång tid tar en laddning?

  Att ladda en elbil kan inte jämföras med att tanka bensin eller diesel, men en genomsnittsladdning tar 20–30 minuter beroende på behov.

 • Vad kostar det?

  Priset varierar beroende på vilket betalningsalternativ man väljer och vilka villkor för laddning som gäller. Väljer du laddning med direktbetalning (SMS eller QR-kod) gäller våra standardpriser. Se priserna här.

 • Hur många laddstationer finns det?

  Recharge är Nordens största laddoperatör med laddstationer i Sverige, Norge och Finland. Recharge har över 2 500 laddstationer i Norden, varav drygt 1 800 ligger i Norge. Totalt sett finns det 3 700 laddpunkter som är tillgängliga för alla.

 • Är det ofta laddköer?

  Det kan förekomma laddköer men primärt är detta ett problem som uppstår sådana dagar när ”alla” ska ut på vägarna. Reser du en sådan dag rekommenderar vi att du planerar din resa noga, väljer laddstationer som inte ligger längs de mest trafikerade rutterna och förlägger din resa till andra tider än när trafiken är som mest intensiv.

 • Vad kan jag göra medan jag laddar bilen?

  Våra laddstationer ligger på platser där du kan handla, äta eller leka med barnen medan laddningen pågår. Välj en laddplats som passar dig.

 • Vilka laddleverantörer erbjuder ni? Vi

  Vi vill att du ska kunna välja den laddlösning som passar dig bäst. Därför har vi öppnat vårt nätverk för fler laddleverantörer – det ger dig valfrihet och flexibilitet. Våra laddleverantörer är Recharge, Plugsurfing, Shell Recharge NewMotion, EasyPark, Elton, Mercedes me Charge och VW We Charge.

Två flugor i en smäll

För att du ska kunna använda din tid på ett bra sätt medan du väntar på att bilen ska laddas har Recharge placerat sina laddstationer nära butiker och restauranger.

– Inför semestern behöver vi alla få oss en bensträckare under resan, något som passar perfekt medan bilen laddas, tipsar Elin. 

Det kan naturligtvis uppstå laddköer, men det är ett problem som man ställs inför på vissa laddstationer, vissa dagar och tidpunkter. Man kan oftast undvika laddköerna med litet planering.

ispause

Enkelt även för nybörjare

– Du hittar enkla anvisningar på laddstationerna vilket gör det enkelt att ladda bilen även om du är ny elbilist. Har du gjort det en gång så kan du det, vilket känns tryggt. Recharge gör det enkelt att ladda. Dessutom har Recharge såpass många laddstationer att det aldrig är några problem att hitta en.

Elin och familjen har tillgång till både en sommarstuga och en fjällstuga under semestermånaderna.

– Vi försöker alltid planera så att vi inte behöver vänta länge när bilen laddas. Mitt bästa tips är att undvika rusningstrafiken och att inte resa på dagar när alla ska ut på vägarna. Men om det ändå är köbildning vid en laddstation utnyttjar vi helt enkelt detta till att låta barnen leka medan vi tar en matbit. Det viktigaste för oss är att laddstationen är lättillgängliga och lätt att använda, vilket Recharge är, säger Elin.  

Tilaa uutiskirje

Saat uutiset ja tarjoukset ensimmäisten joukossa Kirjoita sähköpostiosoitteesi ja tilaa uutiskirjeemme